Saturday، ۲۴ Shahrivar ۱۴۰۳
Chemex یکی از ابزارهای دم آوری قهوه و قهوه سازی دستی است که در سال 1941 در امریکا ابداع شد و امروزه با همان طراحی اولیه تولید میشود. قهوه ساز کمکس یکی از سادهترین وسیله های دمآوری است که به شیوهی Pour-Over کار میکند. در این روش آب داغ بر روی پودر قهوه ریخته میشود و طی فرآیندی مشخص، نوشیدنی نهایی به دست میآید.
بدنهی کمکس به شکل یک ساعت شنی و از جنس شیشه است. یک گردنی چوبی با بند چرمی دور شیشه در قسمت میانی قرار گرفته است. این متد دمآوری، از روشهای فیلتری-چکهای محسوب میشود. قهوهی دمآوری شده توسط کمکس به لحاظ مزه و بادی بسیار نزدیک به قهوههای قطرهای یا Drip است. برای دمآوری به این روش، باید درجه آسیاب متوسط بوده و حالت شنی داشته باشد. دمآوری با این روش نیز حدود 3:30 تا 4 دقیقه طول میکشد.
نوع آسیاب: موکاپات
فرنچ پرس یک وسیله دمآوری قهوه فرانسوی است که از آن برای دم کردن چای، چای سبز و دمنوش نیز استفاده میشود. دم آوری با فرنچپرس از سنتیترین روشهای دمآوری قهوه میباشد. این دستگاه با حرارت مستقیم کار نمیکند. اجزای تشکیل دهنده آن شامل دو بخش اصلی مخزن و اهرم فیلتر است. برای دمآوری قهوه با این دستگاه، باید دانههای قهوه به صورت درشت آسیاب شود. به ازای هر نفر، به 10 تا 14 گرم قهوه نیاز داریم. هرچند در صورت تمایل به نوشیدن قهوهای غلیظتر، میتوانیم مقدار آن را افزایش دهیم. قهوهای که با فرنچ پرس دمآوری میشود، اصطلاحا “قهوه فیلتری” نامیده میشود. این روش درست کردن قهوه، آسانترین و کم هزینهترین متد دمآوری است که حدودا 3 دقیقه طول میکشد.
از دیگر کاربردهای فرنچ پرس، گرفتن فوم شیر است. برای انجام این کار، شیر را جوشانده و سپس در مخزن دستگاه بریزید و اهرم را چندین بار بالا و پایین ببرید. حالا میتوانید با اضافه کردن فوم شیر به نوشیدنی خود، از آن لذت ببرید. بسیاری از کافیشاپها و دفاتر از این دستگاه برای تهیه قهوه و انواع دمنوش استفاده میکنند.
نوع آسیاب: دمی
موکاپات از سادهترین و ارزانترین دستگاههای تهیه قهوه است که در سال 1933 در ایتالیا، توسط فردی به نام لوییجی دو پونتی اختراع شد. در نهایت این دستگاه برای شرکت الفونسو بیالتی به ثبت رسید. تا امروز، بیش از 300 میلیون از این دستگاه در سراسر جهان به فروش رسیده است. فروش بالای موکاپات، نشان دهنده محبوبیت این دستگاه به خصوص در کشورهای امریکای لاتین و اروپایی میباشد.
قوری موکا یا موکاپات از سه بخش سبد قهوه، محفظه نگهدارنده آب و ظرف فراورده تشکیل شده است. موکاپات مشابه دستگاه اسپرسو ساز عمل می کند. نوشیدنی شما با گذراندن آب بسیار داغ و تحت فشار با بخار، از میان قهوه آسیاب شده تولید میشود. برای استفاده از این ماشین، به یک وسیله حرارتی مثل اجاق گازی یا برقی نیاز است. قوری قهوه ساز موكا در اندازههای مختلف و از یک تا هجده نفره آن موجود است. مدلهای نخستین و حتی کنونی آن بیشتر از جنس آلومینیوم با دسته (باکالیتی) میباشند.
نوع آسیاب: موکاپات
قهوه ساز V60 از ابزارهای دمآوری قهوه میباشد که ساخت شرکت ژاپنی هاریو بوده و از قهوه سازهای نسل سوم محسوب میشود. این دستگاه ساده و سبک بوده و مشابه اکثر قهوه سازهای این دوره، برای دمآوری قهوه نیازمند فیلتر مخصوصی است. امروزه در بیش از 75 کشور دنیا برای دمآوری قهوه از V60 استفاده میشود، V60 در دسته Pour Over ها قرار میگیرد و با روش دمآوری به صورت چکهای و با فیلتر مخصوص، قهوهای با کیفیت و غنی ارائه میدهد. درست مانند نامش یک ویِ شصت درجه است و یک دستگیره برای حمل آسان دارد. بدنه قوری آن میتواند از جنس شیشه نشکن، سرامیک، فلز و پلاستیک مقاوم باشد. این وسیله به طور مستقیم نیازی به برق و شعله ندارد و جزء ابزارهای مخروطی شکل ‘Cone Shape’ است.
برای تهیه قهوه با این ابزار، به چه چیزهایی نیاز دارید؟ ترازو، قهوه آسیاب شده، آب جوش و فیلتر کاغذی نازکی که در انتهای آن حفرهای برای خروج قهوه وجود دارد. محصول نهایی V60، نوعی قهوه دمی محسوب میشود که طعم و رنگ و بوی منحصر به فردی دارد. سادگی در تهیه و طراحی این دستگاه، یکی از دلایل جهانی شدن آن است.
نوع آسیاب: موکاپات
از محبوب ترین قهوه ساز های برقی می توان به دستگاه های اسپرسوساز صنعتی، نیمه صنعتی و خانگی اشاره کرد. در اسپرسوسازهای خانگی به علت کمتر بودن فشار دستگاه در مقایسه با اسپرسوسازهای نیمه صنعتی و صنعتی، بهترین درجه آسیاب متوسط تا درشت می باشد.
نوع آسیاب: اسپرسوساز
در این نوع قهوهساز از فیلتر کاغذی یا فلزی استفاده میگردد به همین دلیل آن را قهوه ساز فیلتری میگویند.
نوع آسیاب: دمی