مجله قهوه

Saturday، ۲۴ Shahrivar ۱۴۰۳

گیلاس قهوه

گیلاس قهوه یا Coffee Cherries، میوه‌ای است که دانه‌های سبز قهوه در درون آن جای دارند، معمولا هر میوه دارای 2 دانه سبز در درون خود است اما در 5 تا 10 درصد مواقع ممکن است یک دانه سبز درون آن وجود داشته باشد. این میوه‌ها قبل از رسیدن سبز رنگ و پس از رسیدن و آماده شدن برای برداشت به رنگ قرمز یا قرمز مایل به بنفش در می‌آیند.

تفاوت های دو گونه آرابیکا و روبوستا

  • شکل و ظاهر دانه: اگر دقت کرده باشید، در مرکز هر دانه قهره یک خط وجود دارد که در ظاهر جداکننده دو قسمت دانه است. این خط مرکزی در قهوه روبوستا صاف و در دانه های آرابیکا دارای انحنا است و شکلی زیگزاگی دارد. شکل دانه آرابیکا کشیده تر است و ارتفاع بیشتری دارد و دانه های روبوستا گردتر هستند و ارتفاع کمتری دارند. در واقع دانه روبوستا دایره ای و آرابیکا بیضی شکل است.

  • میزان کافئین: کافئین موجود در قهوه روبوستا ۲ برابر بیشتر از آرابیکا است.

  • طعم و رایحه:

آرابیکا: قهوه آرابیکا نسبت به روبوستا عطر و طعم ملایم و پیچیده‌تر، با تلخی کم و شیرین تر دارد. همچنین قهوه آرابیکا عطر و طعمی با نوت‌های میوه‌ای، آجیلی و شکلاتی دارد. میزان اسیدیته قهوه آرابیکا بیشتر از روبوستا بوده و در نتیجه ترشی قهوه آرابیکا بیشتر از روبوستا است. علاوه بر این، گونه آرابیکا تلخی کمتری نسبت به روبوستا دارد و برخی از انواع آن اصلا تلخ نیستند.

روبوستا: عطر و طعم قهوه روبوستا شدید تر و قوی تر از عربیکا است و تلخی زیادی دارد. ته مزه های چوبی و دودی و همچنین شکلات تلخ در این قهوه مشخص است و بر خلاف عربیکا ترشی و بوی میوه ای ندارد. 

فواید قهوه برای سلامتی

  • نوشیدن قهوه باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن می‌شود. قهوه از بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری های قلبی، سکته مغزی، آلزایمر، پارکینسون و انواع سرطان جلوگیری

    می‌کند. این خاصیت به علت وجود آنتی اکسیدان‌ها و همچنین مواد ضد التهاب در دانه‌های قهوه است.

  • کافئین موجود در قهوه باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شود. افزایش متابولیسم کمک که به کاهش وزن و مدیریت وزن می‌کند. قهوه علاوه بر افزایش متابولیسم باعث کاهش اشتها نیز می‌شود که این موضوع می‌تـواند کمک به کاهش پرخوری کند.

  • قهوه باعث بهبود عملکرد مغز شما می‌شود. کافئین موجود در قهوه باعث بهبود حافظه، افزایش تمرکز، بهبود خلق و خو و همچنین افزایش هوشیاری می‌شود. علت این خاصیت مهار کردن گیرنده‌های آدنوسین در مغز به وسیله کافئین است.

  • قهوه حاوی مواد معدنی و ویتامین است. قهوه دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ریبوفلاوین، پانتوتنیک اسید، منگنز و پتاسیوم است. این مواد برای عملکرد صحیح بدن ضروری هستند.

نوشیدن بیش از اندازه قهوه می تواند باعث مشکلاتی در بدن شود. کافئین بیش از حد باعث سرگیجه، اضطراب، کم آبی و مشکلات معده می‌شود. برای جلوگیری از این مشکلات بهتر است بیشتر از ۴ وعده قهوه در روز مصرف نکنید و همچنین با شکم خالی و در ساعات پایانی روز از مصرف قهوه خودداری کنید. اگر مایل به نوشیدن قهوه زیاد هستید قهوه‌های آرابیکا به علت کافئین کمتر مناسب‌تر هستند.